malerejser 2018 akvarelmalerejse 2018
Malerejse 2016  malerejser 2016 akvarelferie  akvarelrejse - malerejser i udlandet - akvarelferie i Grækenland - malerejse til Grækenland
Programindhold:
                                         
 1. Farveteori: Farveteorien fortæller os, at vi kan nøjes med at bruge de 2x3 grundfarver. Det er langt hen ad vejen også rigtigt, men når det gælder akvarel er der dog brug for et lidt større farvesortiment end i andre medier. Dels skal der arbejdes hurtigt, og dels skal der tages hensyn til pigmenterne, der når de bliver opløst i vand, optræder meget forskelligt. Det er netop pigmenternes forskelligheder der byder på muligheder og foræringer i den moderne akvarelteknik link til pigmentskema.
  Vi skal også se på de store forskelle der er på hvordan farve og vand optræder på de forskellige papirer - (link til papir) man vælger. Det er nogle af de ting jeg vil gennemgå på kurset.

 2. Opmåling/Perspektiv: Vi skal også se på opmåling og perspektiv. En ellers god akvarel mister fuldstændig sin værdi når perspektiv og størrelsesforhold er forkert. Det gælder både i den moderne og klassiske teknik

 3. Komposition: Så vil vi se på komposition/farvekomposition. Der skal kun en beskeden indsats til, for at få en god komposition i et billede, men gevinsten er til gengæld stor.

 4. Teknik: Jeg hører ofte om "mange forskellige teknikker", men der er kun 2 teknikker i akvarel, som handler om vådt i vådt og vådt på tørt. Når det er slået fast, så kan disse 2 teknikker til gengæld arbejdes med på rigtig mange forskellige måder, og det er de muligheder vil vi udforske. Jeg vil introducere til den mere frie, flydende og ubestemte måde at arbejde med akvarellen på, og vi vil samtidig kombinere det med den mere klassiske akvarelteknik.
  Vi skal gøre brug af visse "hjælpemidler":
  Afmaskningsvæske, akvarelstifter, gouache, fedtstifter, tørpigment o.a.
                                                                                  
 5. Man lærer at tegne og male ved at gøre det. Og den aller bedste måde at tilegne sig det på, er at stå ved siden af en der kan. Og der skal man så suge til sig. Derfor indleder jeg hver dag med at vise/demonstrere "dagens emne".
  Det foregår enten på malestederne eller på terrassen ved poolen. Derefter vil jeg i så vid udstrækning som muligt give personlig vejledning. 

til forsiden