malerejser 2018 akvarelmalerejse 2018
Malerejse 2016  malerejser 2016 akvarelferie  akvarelrejse - malerejser i udlandet - akvarelferie i Grækenland - malerejse til Grækenland

Programindhold:

                 
 1. Farveteori: Farveteorien fortæller os, at vi kan nøjes med at bruge de 2x3 grundfarver. Det er langt hen ad vejen også rigtigt, men når det gælder akvarel er det dog en fordel med et lidt større farvesortiment end i andre medier. Dels skal der arbejdes hurtigt, og dels skal der tages hensyn til pigmenterne, der når de bliver opløst i vand, optræder meget forskelligt. Det er netop pigmenternes forskelligheder der byder på muligheder og foræringer, ikke mindst i den moderne akvarelteknik.
  Vi skal også se på de store forskelle der er på hvordan farve og vand optræder på de forskellige papirer man vælger. Det er nogle af de ting jeg vil gennemgå på kurset.

 2. Opmåling/Perspektiv: Vi skal også se lidt på opmåling og perspektiv. En ellers god akvarel mister fuldstændig sin værdi når perspektiv og størrelsesforhold er forkert. Det gælder både i den klassiske- og tildels også  i den moderne teknik.

 3. Komposition: Så vil vi se lidt på komposition/farvekomposition. Der skal kun en beskeden indsats til, for at få en god komposition i et billede, men gevinsten er til gengæld stor.

 4. Teknik: Jeg hører ofte at man taler om: "mange forskellige teknikker", men lad os slå en ting fast: Der er kun 2 teknikker i akvarel, det er vådt i vådt og vådt på tørt.
  Disse kan der så til gengæld arbejdes med på rigtig mange forskellige måder, og det er de muligheder vi vil afdække. Vi vil arbejde med den
  klassiske akvarel og vi vil også stifte bekendtskab med den mere frie, flydende og ubestemte måde hvorpå der kan arbejdes med akvarellen.
  Vi skal gøre brug af visse "hjælpemidler":
  Afmaskningsvæske, akvarelstifter, gouache, kul, tørpigment og tørpastel
                                                                                 
 5. Undervisningen: Man lærer at tegne og male ved at gøre det. Og den allerbedste måde at tilegne sig det på, er at stå ved siden af en der kan. Og der skal man så suge til sig. Derfor indleder jeg hver dag med at vise/demonstrere "dagens emne".
  Det foregår enten på malestederne eller på terrassen ved poolen (i Andalusien foregår undervisningen fortrinsvis i Orangeriet). Derefter vil jeg i så vid udstrækning som muligt være hos den enkelte og give personlig vejledning. 


til forsiden