Ane Grete Aagaard   kunstmaler

Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

Moderne  teknik
Portræt-akvarel
tegninger

Amalfikysten


Andet  Portræt-olieAndalusienSymi  Akvarelkursus på Symi september 2019 - nærmere detaljer følger snarest
 
  
                
                   

Akvarel: Stille gade

Der er mange smukke ruiner på Symi. Denne er en af de smukkeste.
Kursusindhold- og længde:
Vi maler dagligt i ca. 5-6 timer - dog med en malefri dag midt i ugen. Undervisningen indeholder fælles demonstrationer og visse fælles opgaver, men består ellers overvejende af personlig vejledning. Derfor henvender kurset sig til både begyndere og mere erfarne akvarelmalere. Vi maler hver for- og eftermiddag i enten Yialos,
Chorio, langs kalistrataen eller, efter en kortere sejl-/vandretur, på de små steder og strande langs kysten.
Hver morgen efter morgenkaffen på
pieren (den kan der også bades fra) og inden vi tager hul på en ny maledag, er der en demonstration af "dagens emne" og hver eftermiddag evaluerer vi dagens arbejder, samme sted.
Det bærende princip i undervisningen er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder, derfor er deltagerantallet begrænset til 10. I løbet af ugen gives der et separat kursus i farveteori, med gennemgang af de forskellige farvepigmenters egenskaber og muligheder. Vi skal også have lidt om perspektiv og komposition samt en grundig gennemgang og demonstration af både de klassiske samt nyere akvarelteknikker.
.

Udflugter:
Selv om hovedvægten af turen er lagt på maleri og undervisning, skal vi også have en udflugt. På vores malefri dag tager vi på en sejltur rundt om øen. Vi besøger Sct. Emilianos og Panormitis klostretDer er flere badestop undervejs. Der er landgang på den lille ø Sesklia hvor besætningen arrangerer barbecue på stranden, det er en herlig strand, så der kan vi også bade. Turen slutter på havnen i Yialos.

Praktisk:
Det er en god ide at medbringe alle materialer hjemmefra (i kufferten, aldrig i håndbagagen) det er ikke muligt at købe materialer på Symi.
Husk kasket eller hat med skygge. Man kan ikke male med solbriller på.
Klimaet er behageligt på denne tid af året, men aftenerne kan være kølige, så der skal både badedragt og ulden trøje i kufferten. Yderligere orientering omkring materialer kan også ses ved at klikke på linket, Materialeliste her, eller nederst på siden. Ligesom man er velkommen til at kontakte mig for yderligere oplysninger.

Om mig:
Jeg er akademiuddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner. Link til et udpluk af artikler. Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.

Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velunderbygget fagligt indhold. Således, at turen både bliver en god oplevelse/ferie, i fællesskab med andre der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt, og også korrekt fagligt udbytte. Min ambition er at videregive de vigtige principper inden for farvelære, komposition m.v., der der har stået deres prøve i  århundreder.

Om Symi:

Symi er en lille malerisk ø i Dodekaneserne lidt Nordvest for Rhodos. Det er en så fantastisk lille ø, så ægte, at man bliver afhængig af den. Der er ca. 3.000 indbyggere. Øen har i sin storhedstid i 1800-tallet, med handel og skibsfart, været beboet af ca. 30.000. Det betyder at en del huse for længst er forladte og i dag står som ruiner. Dette gør ikke stedet mindre malerisk. Der er motiver overalt hvor man vender blikket. Jeg besøgte øen  første gang i 1978. Dengang var eneste mulighed for at komme til strandene, at lave en aftale med en lokal fisker, som så sejlede os derud og var på pletten igen når vi skulle afhentes  om aftenen. Det har dog ændret sig siden. Der kører 1 bus og 2 taxaer på øen. Bilerne har desværre holdt deres indtog efter at der til stadighed er blevet anlagt flere veje. Bygningerne er stadig de samme, fordi når der bygges, må der kun restaureres ruiner, der bygges ikke nye huse. De lokale er stadig lige venlige og imødekommende.
Øen byder på fredfyldt idyl, smukke bygninger i nyklassicistisk stil, der klatrer op ad bjergskråningerne, maleriske udsigter, gode vandrestier, smukke fredfyldte strande med det kendte klare blå vand. En enkelt strand ligger ved Yialos, ganske kort fra Hotel Nireus. Der er også stier ned til små ugenerte bade-plateauer langs kysten, og der kan også bades fra pieren lige uden for Hotel Nireus. Ellers kan de øvrige strande nås efter en vandre- bus- eller taxabådtur, og Hotel Iapetos byder tilmed på en lille swimmingpool, den eneste på Symi. Der er kun en egentlig by på Symi, det er Yialos, som er havnebyen til Chorio, (Chorio betyder landsby) de er forbundet med en trappegade, kalistrataen. Kalistrata betyder smuk gade på græsk, og det fornægter sig ikke. Den har meget smukke udsigter, den er "spækket med maleriske ruiner" blandet med fantastisk smukke velholdte huse, og hvis man er til græsk mad, ja så byder den også på et par glimrende restauranter.

Der flyves til Rhodos, og derfra med båd til Symi

Pris og tilmelding:

Tilmelding på enten telf.45570826 - mob. 51461871 eller e-mail


anegrete@email.dk


Vi bor i Yialos hvor vi plejer at bo på Hotel Nireus ved havnefronten på hvis pier de daglige demonstrationer/evalueringer også foregår, eller på hotel Iapetos Begge kan absolut anbefales. Nireus har en fantastisk beliggenhed/usigt. Og så er der i øvrigt inkluderet i prisen en særdeles omfangsrig morgenmadssbuffet der kan indtages på pieren. Hotel Iapetos, som også ligger i Yialos, er ligesom en lille landsby, de har tilmed en (meget) lille overdækket swimmingpool, den eneste på Symi, så den er de meget stolte af, og der indgår ligeledes en glimrende morgenbuffet i prisen.

Hertil kommer mit kursushonorar kr. 3.500,- for 30 timers undervisning, guidning, samt en introaften der indeholder information omkring materialer, teknikker og kurset i det hele taget. Invitation og undervisningsmateriale tilsendes efter tilmelding.
Kursushonoraret indsættes på min bankkonto inden afrejse, eller det kan afregnes kontant med mig efter ankomst til Symi.LINKS:


Undervisningsprogram

Dagsprogram

Symis hjemmeside 


Materialeliste

KursistarbejderEngang et smukt hus

3 ruiner med bevoksning. Husene på modsatte side af gaden er til gengæld smukke og velholdte. Men det skaber ingen disharmoni .............   tværtimod.Akvarel: en stille gade hvor husene udelukkende er ruiner


Ruin af et lille fint hus


Udsigt over PeibugtenSmukke tyrkiske skibe ved Nanou-stranden


Akvarel: Udsigt fra Nireus


Akvarel: En stille gyde
(der er ikke mange rette vinkler på Symi)
Udsigt fra Nos-stranden, ganske kort fra Nireus

Og det er ikke til ære for turister, det er ligesom alt på Symi, særdeles ægte.

               
                       


©Ane Grete Aagaard