Ane Grete Aagaard   kunstmaler

Hjem
Akvarel

Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

nyere teknik
Portræt-akvarel Portræt-olie tegninger

Amalfikystenklassiske blomster
AndalusienSymi


Akvarelkursus på Symi
På grund af coronasituationen er rejsen intil videre udsat
                           
     

Akvarel: Stille gade

Der er mange smukke ruiner på Symi. Denne er en af de smukkeste.
Kursusindhold- og længde:
Vi maler dagligt i ca. 5-6 timer - dog med en malefri dag midt i ugen. Undervisningen indeholder fælles demonstrationer og visse fælles opgaver, men består ellers overvejende af personlig vejledning. Derfor henvender kurset sig til både begyndere og mere erfarne akvarelmalere. Vi maler hver for- og eftermiddag i enten Yialos,
Chorio, langs kalistrataen eller, efter en kortere sejl-/eller måske vandretur, på de små plateauer og strande langs kysten.
Hver morgen efter morgenkaffen på
pieren (den kan der også bades fra) og inden vi tager hul på en ny maledag, er der en demonstration af "dagens emne" og hver eftermiddag evaluerer vi dagens arbejder, samme sted.
Det bærende princip i undervisningen er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder, derfor er deltagerantallet begrænset til 10. Jeg starter vores uge med et kort kursus i farveteori, lidt gennemgang af de forskellige teknikker samt farvepigmenters egenskaber og muligheder. Vi tager selvfølgelig også lidt om perspektiv og komposition.
.

Udflugter:
Selv om hovedvægten af turen er lagt på maleri og undervisning, skal vi også have en udflugt. På vores malefri dag tager vi på en sejltur rundt om øen. Vi besøger Sct. Emilianos og Panormitis klostretDer er flere badestop undervejs. Der er landgang på den lille ø Sesklia hvor besætningen arrangerer barbecue på stranden, det er en herlig strand, så vi kan bade. En særdeles herlig tur. Turen slutter på havnen i Yialos. Pris er ikke inkl.

Praktisk:
Det er nødvendigt at medbringe alle materialer hjemmefra (i kufferten, aldrig i håndbagagen) det er ikke muligt at købe materialer på Symi.
Husk kasket eller hat med skygge. Man kan ikke male med solbriller på.
Klimaet er behageligt på denne tid af året, men aftenerne kan være kølige, så der skal både badedragt og ulden trøje i kufferten. Yderligere orientering omkring materialer kan også ses ved at klikke på linket, Materialeliste her, eller nederst på siden. Ligesom man er velkommen til at kontakte mig for yderligere oplysninger.

Om mig:
Jeg er akademiuddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner. Link til et udpluk af artikler. Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.

Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velfunderet fagligt indhold. Således, at turen både bliver en god oplevelse/ferie, i fællesskab med andre der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt, og også korrekt fagligt udbytte. Min ambition er at videregive de vigtige principper inden for farvelære, komposition m.v., der der har stået deres prøve i  århundreder.

Om Symi:

Symi er en lille malerisk ø i Dodekaneserne lidt Nordvest for Rhodos. Det er en så fantastisk ægte ø at man bliver afhængig af den. Der er ca. 3.000 indbyggere. Øen har i sin storhedstid i 1800-tallet, med handel og skibsfart, været beboet af ca. 30.000. Det betyder at en del huse for længst er forladte og i dag står som ruiner. Dette gør ikke stedet mindre malerisk. Der er motiver overalt hvor man vender blikket. Jeg besøgte øen  første gang i 1978. Dengang var eneste mulighed for at komme til strandene, at lave en aftale med en lokal fisker, som så sejlede os derud og var på pletten igen når vi skulle afhentes  om aftenen. Det har dog ændret sig siden, nu sejler strandbådene til de forskellige strande. Der kører 1 bus og nogle få taxaer på øen. Bilerne har desværre holdt deres indtog efter at der til stadighed er blevet anlagt flere veje. Bygningerne er stadig de samme, fordi når der bygges, må der kun restaureres ruiner, der bygges ikke nye huse. De lokale er stadig lige venlige og imødekommende.
Øen byder på fredfyldt idyl, smukke bygninger i nyklassicistisk stil, der klatrer op ad bjergskråningerne, maleriske udsigter, gode vandrestier, smukke fredfyldte strande med det kendte klare blå vand. En enkelt strand ligger lige ved Yialos, et par hundrede meter fra Hotel Nireus. Der er også stier ned til små ugenerte bade-plateauer langs kysten, og der kan også bades fra pieren lige uden for Hotel Nireus. Ellers kan de øvrige strande nås efter en vandre- bus- eller taxabådtur. Hotel Iapetos byder tilmed på en meget lille swimmingpool, den eneste på Symi (de er meget stolte af den). Der er kun en egentlig by på Symi, det er Yialos, som er havnebyen til Chorio, (Chorio betyder landsby på græsk) de er forbundet med en trappegade, kalistrataen. Kalistrata betyder smuk gade på græsk, og det fornægter sig ikke. Den har meget smukke udsigter, den er "spækket med maleriske ruiner" blandet med fantastisk smukke velholdte huse, og hvis man er til græsk mad, ja så byder den også på et par glimrende restauranter.

Der flyves til Rhodos, og derfra med båd til Symi

Vi bor i Yialos, enten på Hotel Nireus som ligger lige ved havnefronten. De har en pier (den kan der bades fra) og her foregår de daglige demonstrationer/evalueringer. Nireus har en fantastisk beliggenhed/usigt. Og så er der i øvrigt inkluderet i prisen en særdeles omfangsrig morgenmadssbuffet der kan indtages på pieren. Det samme har Iapetos, som ligeledes ligger i Yialos, dog ikke ved havnefronten. De har en dejlig have og, som nævnt, en ganske lille pool.


Tilmelding på:
Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email:
anegrete@email.dk

Rejsen køber deltagerne selv hos Spies
https://www.spies.dk/graekenland/symiVed tilmelding erlægges et depositum på kr. 3.000,- som også udgør kursushonoraret.
Dette tilbagebetales hvis aflysning finder sted op til 4 uger inden afrejse, herefter og op til 2 uger før afrejse tilbagebetales 2/3 af beløbet. Ved afmelding senere tilbagebetales beløbet ikke.

Ved aflysing fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.

Vi mødes på havnen i Symi - båden lægger til lige uden for Hotel Nireus. Iapetos' gæster får kørt bagagen til hotellet. Nærmere information om mødetider/-steder ved tilmelding.

Husk rejse- og afbestillingsforsikring skal være gældende.

Man er  meget velkommen til at kontakte mig inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogen unødvendige eller forkerte.
Det er naturligvis til enhver tid velkomment at kontakte mig med, hvad der end måtte være af spørgsmål på tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email
anegrete@email.dk
                               
LINKS:

Undervisningsprogram

Dagsprogram

Symis hjemmeside 


Materialeliste

Kursistarbejder

Engang et smukt hus

3 ruiner med bevoksning. Husene på modsatte side af gaden er til gengæld smukke og velholdte. Men det skaber ingen disharmoni .............   tværtimod.Akvarel: en stille gade hvor husene udelukkende er ruiner


Ruin af et lille fint husFlere ruiner ....

Udsigt over PeibugtenSmukke tyrkiske skibe ved Nanou-stranden

Akvarel: Udsigt fra Nireus


Akvarel: En stille gyde (der er ikke mange rette vinkler på Symi)
Udsigt fra Nos-stranden, ganske kort fra Nireus

Og det er ikke til ære for turister, det er ligesom alt på Symi, særdeles ægte.
©Ane Grete Aagaard