Malerejser 2018 akvarelrejse 2018 akvarelrejse til Amalfikysten 2018 malekursus på Amalfikysten 2018
  

Ane Grete Aagaard   kunstmaler 

Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

Moderne  teknik
Portræt-akvarel
tegninger

Amalfikysten


Andet  Portræt-olieAndalusien    

    

1 uges akvarelkursus på Amalfikysten fra 25. maj til 1. juni 2019


     

Pan med sin fløjte. Parti fra Villa Cimbrone

Evighedens terrasse - Cimbrone

Indkvartering

Vi bor på det lille familieejede albergo, Villa Giuseppina  i den lille perle, Scala, på Amalfikysten. Det ligger lige nede under San Cataldo klostret, som har sin egen spændende historie, og som igennem årtier har været refugium for danske kunstnere og forskere. Giuseppina indtager en ikke ubetydelig plads i denne historie. Det vil jeg fortælle lidt om på kurset. Scala er en meget fredelig og særdeles autentisk og lille by, der ligger med en storslået udsigt over dragedalen til Ravello. Ravello kan nås på 10 min. med bus, og der er ca. 20 minutters genvej til fods. Til Amalfi er der en fantastisk smuk nedstigning ad en trappe/sti, det tager ca. 45 - 60 minutter.

Kursusindhold og -længde

Rejsen er en regulær malerejse, med hovedvægten lagt på maleundervisning og maleri, derfor er der max. 10 deltagere. Det bærende princip  i undervisningen er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder, derfor henvender kurset sig til både de erfarne og de knapt så erfarne akvarelmalere. Kurset er ikke så velegnet for helt nybegyndere ud i akvarelmalingen. I løbet af kurset gennemgås det kompendie/materiale som kursisterne har modtaget fra mig, ved tilmeldingen. Det indeholder forskellige afsnit om bl.a. farveteori, perspektiv og ikke mindst brugen af de forskellige akvarelteknikker, dels de klassiske - og dels nyere teknikker.

Undervisningen er med visse fælles demonstrationer og  opgaver, efterfølgende vil jeg i så vid udstrækning som muligt give personlig vejledning. Vi arbejder i 5-7 timer dagligt, heraf bruges der nogen tid til at vandre til de respektive malesteder. For de der ikke er så let til bens, vil det stort set altid være muligt at tage bus til samtlige de steder vi besøger. Bussen har endestation på torvet i Scala, ca. 400 m fra vores hotel. Vi bruger selvfølgelig også tid på at spise frokost. Vores malesteder byder på adskillige små inciterende restauranter, udendørs og indendørs, vi er jo i Italien. Hver morgen inden vi tager hul på en ny maledag, er der teori og demonstration
af dagens emne. Det foregår på terrassen ved poolen, (det kan dog også foregå på malestederne) herefter er der evaluering med gennemgang af den foregående dags arbejder.


 Vue ind over Amalfi
              Udsigt fra Cimbrone

Den udendørs restaurant hos Guiseppina

Udflugter

Midt i ugen arrangeres der en guided udflugt til Pompei og Vesuv. Vi har en turarrangør med på holdet, så flere ture kan arrangeres efter ønske. Hver dag byder nu på sin egen udflugt, idet samtlige af vores malesteder emmer af historie, er fyldt med historiske bygninger og ikke mindst er de velsignet med fantastiske udsigter. Det er helt fortjent, at La Costiera Amalfitana anses af UNESCO for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger. (Se link til dagsprogrammet her, eller nederst på siden).

Om mig

Jeg er uddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har  mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner. Link til et udpluk af artikler

Som det måske er fremgået af ovenstående, nærer jeg en dyb passion for Amalfikysten. Jeg har et 25-årigt langt bekendskab med området, så jeg kender det ikke kun geografisk, men jeg har også et indgående kendskab til områdets særdeles spændende og farverige historie, som jeg vil fortælle lidt om undervejs. Og, ikke mindst lægger jeg meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velfunderet fagligt indhold. Således, at turen både bliver en god oplevelse/ferie, i fællesskab med andre der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt fagligt udbytte. Undervisningsmateriale og -program tilsendes efter tilmelding.

Pris

Pris: ca. kr. 12.600,-

som inkluderer:
 • Fly København/Napoli
 • 7 overnatninger på et absolut godt hotel med dejligt poolområde og fantastisk udsigt ....  7 gange morgenbuffet og 7 middage .... bestående af 3 retter (god middag)
 • Lidt uensartede værelser men alle har bad og balkon
 • Enkeltværelse mod tillæg kr. 1.200,-
 • Alle lokalskatter og afgifter er betalt
 • Område/lokale til tegne-maleundervisning på hotellet
 • Transfer mellem Scala og Napolis Lufthavn
 • Kursushonorar
 • Turarrangør - som tilrettelægger alle arrangementer/udflugter
 • Et udførligt akvarelkompendium, som tilsendes efter tilmelding
Ikke inkluderet er:
 • udflugter
 • frokoster
 • div. entreer

  Tilmelding på:

  Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email.: anegrete@email.dk
  Der erlægges et depositum på kr. 3.500,- ved tilmelding, som indbetales på: reg.nr. 7681 kontonr. 0001509413
  som ikke tilbagebetales ved aflysning. 
  Ved aflysning
  fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.
  Restbeløbet betales 10 uger inden afrejse.
  Køb af en rejseforsikring, kan absolut anbefales, medmindre man allerede har det i sin familieforsikring. Det er for egen regning. Husk at forsikringen skal være købt
  og  tjek at allerede eksisterende forsikringer er gældende, inden rejsen bestilles.

  Praktisk

  Klimaet her er behageligt. På denne tid af året er der så godt som altid sol og varme.
  Der er orientering omkring materialer
  på linket herunder. Men jeg anbefaler dog, at man kontakter mig  inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogle unødvendige eller forkerte.
  Man er naturligvis til enhver tid velkommen til at kontakte mig med hvad der end måtte være af spørgsmål
  tlf. 45570826 mob. 51461871 eller  email.: anegrete@email.dk

Se undervisningsprogrammet her
Se dagsprogrammet her
se Materialeliste herUdsigt over Dragedalen til Ravello

Poolområdet hos Guiseppina

Hovedallen i Villa Cimbrone


Eternity


Akvarel: Tårnene i Villa Rufolo


Akvarel: Trappen fra kirkepladsen i Minuta

Fra  haven i Villa Cimbrone den ene af Ravellos 2 berømte villaer. Den anden er Villa Rufolo. Begge haver byder på fredfyldt idyl, eventyrlige udsigter, spændende historie og et sandt eldorado af malemotiver. I Villa Rufolo gives der klassiske friluftskoncerter. Mere orientering kan ses ved at klikke på ovenstående link.


                               


                         

 

Fra Villa Rufolo