Malerejser 2018 akvarelrejse 2018 akvarelrejse til Amalfikysten 2018 malekursus på Amalfikysten 2018
  

Ane Grete Aagaard   kunstmaler 

Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

Moderne  teknik
Portræt-akvarel
tegninger

Amalfikysten


Andet  Portræt-olieAndalusien


Nye blomster
Symi

    

    

1 uges akvarelkursus på Amalfikysten fra 25. maj til 1. juni 2019

Turen er fuldt booket
     

Parti "Pan med sin fløjte" fra Villa Cimbrone

Evighedens terrasse (og her føler man virkelig, man skuer ud over evigheden) - Villa Cimbrone

Kursusindhold og -længde

Turen har jeg har tilrettelagt med hovedvægten lagt på maleundervisning og maleri. Det bærende princip i min undervisning er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder, derfor henvender kurset sig til både de erfarne og de knapt så erfarne akvarelmalere. I løbet af kurset gennemgås det kompendium som kursisterne har modtaget fra mig, ved tilmeldingen. Det indeholder forskellige afsnit om bl.a. farve, perspektiv og ikke mindst brugen af de forskellige akvarelteknikker, dels de klassiske - og dels nyere teknikker.

I mit
program/undervisning  har jeg indlagt fælles demonstrationer og  opgaver, efterfølgende vil jeg i så vid udstrækning som muligt give personlig vejledning. Vi arbejder mellem 5 og 7 timer dagligt, heraf bruges der nogen tid til at vandre til de respektive malesteder, det er meget flotte og inciterende vandreture. For de der ikke er så let til bens, vil det stort set altid være muligt at tage bus til de steder vi besøger. Den lokale bus har endestation på torvet i Scala, ca. 400 m fra vores hotel. Vi bruger selvfølgelig også tid på at spise frokost. Vores malesteder byder på adskillige gode restauranter, både de  pompøse og de mere ydmyge, med både udendørs og indendørs servering, vi er jo i Italien.

Her er motiver overalt hvor man vender blikket, bl. a. historiske bygninger og ikke mindst udsigter der kan tage pusten fra enhver. Hver morgen inden vi tager hul på en ny maledag, er der lidt teori med demonstration
af dagens emne. Det foregår fortrinsvis på terrassen ved poolen. Herefter vandrer vi ud til vores respektive malesteder.

Indkvartering

Vi bor på det lille familieejede albergo, Villa Giuseppina  i den lille perle, Scala, på Amalfikysten. Det ligger lige nede under San Cataldo klostret, som har sin egen spændende historie, og som igennem mange årtier har været refugium for danske kunstnere og forskere. Giuseppina indtager en ikke ubetydelig plads i denne historie. Det vil jeg fortælle lidt om på kurset. Scala er en meget fredelig og særdeles autentisk lille by, der ligger med en storslået udsigt over dragedalen til Ravello. AmalfiRavello og Scala kaldes i litteraturen for "En gylden italiensk trekant". Det er fuldt ud berettiget.

Ravello kan nås på 10 min. med bus, og der er en genvej til fods der tager ca. 20 minutter. Til Amalfi er der en nedstigning ad en trappe/sti, som byder på helt eventyrlige udsigter. Det tager ca. 45 - 60 minutter.


 Vue ind over Amalfi


En af Villa Cimbrones små templer, med statuen af Ceres. Lige bag denne åbner evighedens terrasse sig.        Udsigt fra Cimbrones lille udendørs cafe

Aftenserveringen i Villa Giuseppina

Fra indgang ved Villa Cimbrone

Udflugter

Midt i ugen arrangeres der en guided udflugt til Pompei og Vesuv. Vi har en turarrangør på holdet, så flere ture kan arrangeres hvis der er stemning for det. Hver dag byder nu på sin egen udflugt, idet samtlige af vores malesteder emmer af historie, er fyldt med historiske bygninger og ikke mindst er de velsignet med fantastiske udsigter. Det er helt fortjent, at La Costiera Amalfitana anses af UNESCO for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Om mig

Jeg er uddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner.(Her er et Link til et lille udpluk af artikler). Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.

Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velunderbygget fagligt indhold, således at turen både bliver en god oplevelse/ferie i fællesskab med andre, der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt og også korrekt fagligt udbytte.
Min ambition er at videregive de vigtige principper inden for farvelære, komposition m.v., der har stået deres prøve i århundreder.

Jeg elsker selv at få åbnet for nye muligheder. At få ro og rum til koncentration, at gå ind i min "glasklokke" og lade kreativiteten få frit løb. Det er den oplevelse jeg også gerne vi give til mine kursister.

Det bærende princip i min undervisning er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder. Der er max. 12 deltagere derfor er der tid til den enkelte og derfor er kurset relevant/udbytterigt for både de erfarne og de knapt så erfarne akvarelmalere. 

Som det måske er fremgået af ovenstående, nærer jeg en dyb passion for Amalfikysten. Jeg har et 25-årigt langt bekendskab med området, så jeg kender det ikke kun geografisk, men jeg har også et indgående kendskab til områdets særdeles farverige historie, som jeg vil fortælle lidt om undervejs.


Pris:  kr. 12.800,-

som inkluderer:
 • Fly København/Napoli
 • Et absolut godt hotel med dejligt stort poolområde og fantastisk udsigt ....  
 • Halvpension som består af 7 gange morgenbuffet  og 7 gange 3-retters virkelig god middag
 • Lidt uensartede værelser men alle har bad og balkon
 • Enkeltværelse mod tillæg kr. 1.600,-
 • Turistskat, alle lokalskatter og afgifter er betalt
 • Område/lokale til tegne-maleundervisning på hotellet
 • Transfer mellem Scala og Napolis Lufthavn
 • Kursushonorar
 • Turarrangør - som tilrettelægger alle arrangementer/udflugter
 • Et udførligt akvarelkompendium, som tilsendes efter tilmelding
Ikke inkluderet er:
 • drikkevarer
 • udflugter
 • frokoster
 • div. entreer

  Tilmelding på:

  Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email.: anegrete@email.dk
  Der erlægges et depositum på kr. 3.500,- ved tilmelding.

  som ikke tilbagebetales ved aflysning. 

  Ved aflysning
  fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.
  Restbeløbet betales 10 uger inden afrejse.
  Køb af en rejseforsikring, kan absolut anbefales, medmindre man allerede har det i sin familieforsikring. Det er for egen regning.
  Husk at forsikringen skal være købt
  inden rejsen bestilles og tjek at allerede eksisterende forsikringer er gældende. 

 • Praktisk


  Klimaet her er behageligt. På denne tid af året er der så godt som altid sol og varme.

  Der er orientering omkring materialer linket herunder. Man er dog velkommen til at kontakte mig  inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogle unødvendige eller forkerte.
  Man er naturligvis til enhver tid velkommen til at kontakte mig med hvad der end måtte være af spørgsmål
  tlf. 45570826 mob. 51461871 eller  email.: anegrete@email.dk

Se undervisningsprogrammet her
Se dagsprogrammet her
se Materialeliste herUdsigt over Dragedalen til Ravello

Poolområdet hos Guiseppina

Hovedallen i Villa Cimbrone


Akvarel: Parti fra kirkepladsen i Minuta
Akvarel: Tårnet i Villa Rufolo


Fra  haven i Villa Cimbrone den ene af Ravellos 2 berømte villaer. Den anden er Villa Rufolo. Begge haver byder på fredfyldt idyl, eventyrlige udsigter, spændende historie og et sandt eldorado af malemotiver. I Villa Rufolo gives der klassiske friluftskoncerter. Mere orientering kan ses ved at klikke på ovenstående link.Et parti fra kirkepladsen i Minuta

En klostergang i Ravello

En