Malerejser 2018 akvarelrejse 2018 akvarelrejse til Amalfikysten 2018 malekursus på Amalfikysten 2018
  

Ane Grete Aagaard   kunstmaler 

Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

Moderne  teknik
Portræt-akvarel
tegninger

Amalfikysten


Andet  Portræt-olieAndalusien
Symi

    

    

På grund af coronasituationen er rejsen intil videre udsat
     

Parti "Pan med sin fløjte" fra Villa Cimbrone

Evighedens terrasse (og her føler man virkelig, man skuer ud over evigheden) - Villa Cimbrone

Fra Kirkepladsen i Ravello


Kursusindhold og -længde

Det bærende princip i min undervisning er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder. Min ambition er, at deltagerne kommer hjem med, ikke bare en masse gode akvareller, men også med en god portion nyerhvervet viden og kunnen i bagagen. Derfor begrænser jeg deltagerantallet til max. 10, så der er god tid til den enkelte, og af samme grund er der rum til både den erfarne - og den knapt så erfarne akvarelmaler.

Jeg har strikket et
program sammen der indeholder fælles demonstrationer, fælles opgaver og derefter i så vid udstrækning som muligt giver plads til personlig vejledning. Det indeholder også en  beskeden portion teori, der består af en basisviden om bl.a. perspektiv, pigmenter og farve, og hvordan vi kan bruge denne viden til at opnå et smukkere resultat i vores kunst og ikke mindst at komme nemmere til det. Vi arbejder meget bredt, og d.v.s. med hele spektret af akvarellens muligheder både den klassiske akvarel og de nyere teknikker, hvor arbejdet som bekendt er mere frit, flydende og ubestemt.

Vi arbejder mellem 5 og 7 timer dagligt, heraf bruges der nogen tid til at vandre til de respektive malesteder. Det er meget flotte og inciterende vandreture, ikke udpræget strabadserende, men for de der ikke er så let til bens, vil det (stort set) altid være muligt at tage bus til de steder vi besøger. Den lokale bus har endestation på torvet i Scala, ca. 400 m fra vores hotel.

Så bruger vi selvfølgelig også tid på at spise frokost. Hele området byder på adskillige gode restauranter
med både udendørs og indendørs servering. Nogen med fantastiske udsigter og andre med masser af lokalkolorit og livligt folkeliv. Vi er jo i Italien. 

Motiver har vi overalt hvor vi vender blikket, bl.a. historiske bygninger og ikke mindst udsigter der kan tage pusten fra enhver.

Indkvartering

Vi bor på Scalas ubetinget bedste hotel, det lille familieejede Villa Giuseppina. Denne lille perle ligger lige nede under San Cataldo klostret, som har sin egen spændende historie, og som igennem mange årtier har været refugium for danske kunstnere og forskere. Grundlæggeren af hotellet, som hed Giuseppina, var økonoma på klostret i 1930erne og -40erne. Hun indtager en bemærkelsesværdig plads i denne historie, ikke mindst under 2. verdenskrig. For den indsats modtog hun det danske kongehus´ fortjenstmedalje i sølv. Det og lidt mere historie, blandt andet byens, vil jeg fortælle lidt om på kurset.

Scala er en meget fredelig og særdeles autentisk lille by, med næsten ingen turisme. Den ligger med en storslået udsigt over dragedalen til Ravello, som til gengæld summer af liv og turister.

AmalfiRavello og Scala kaldes i litteraturen for "En gylden italiensk trekant". Det er fuldt ud berettiget.


 Vue ind over Amalfi


En af Villa Cimbrones pavilloner, med statuen af Ceres. Lige bag denne åbner evighedens terrasse sig.


        Udsigt fra Cimbrones lille udendørs cafe

Aftenserveringen i Villa Giuseppina byder ikke kun på lækker mad og vin, den er også meget stemningsfuld


Fra indgangen ved Villa Cimbrone

Pavillon i Villa Cimbrone med statuen af Ceres

Udflugter

Midt i ugen arranger vi en guided udflugt til Pompeii og Vesuv eller til Herculaneum. At deltage er selvfølgelig valgfrit. I øvrigt byder alle dagene på hver sin udflugt, idet samtlige af vores malesteder emmer af historie, er fyldt med historiske bygninger og ikke mindst er de velsignet med fantastiske udsigter. Det er helt fortjent, at La Costiera Amalfitana anses af UNESCO for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Om mig

Jeg er uddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i (dengang) Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner.(Her er et Link til et lille udpluk fra artikler i "Hendes Verden"). Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.
Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velunderbygget fagligt indhold. Således at turen både bliver en god oplevelse, og en dejlig ferie i fællesskab med andre, der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt og ikke mindst korrekt fagligt udbytte.
 
Jeg elsker selv at få åbnet for nye muligheder. At få ro og rum til koncentration, til at gå ind i min "glasklokke" og lade kreativiteten få frit løb. Det er den oplevelse jeg også gerne vi give til mine kursister.

Som det måske er fremgået af ovenstående, nærer jeg en dyb passion for Amalfikysten. Jeg har et ca. 20-årigt langt bekendskab med området, så jeg kender det ikke kun geografisk, men jeg har også et indgående kendskab til områdets særdeles farverige historie, som jeg vil fortælle lidt om undervejs.


Pris: er endnu ikke fastlagt  i delt dobbeltværelse
som inkluderer:
 • Fly København/Napoli -
  (vi flyver med SAS, uden stop, og med bekvemme afgangs- og ankomsttidpunkter - begge veje
  )

 • Transfer mellem Scala og Napolis Lufthavn
 • Scalas absolut bedste hotel med virkelig dejligt stort poolområde og fantastisk udsigt ....  
 • Halvpension: Morgenbuffet  og 3-retters virkelig god middag
 • Lidt uensartede værelser men alle har bad og balkon
 • Turistskat samt alle lokalskatter og afgifter er betalt
 • Kursushonorar
 • Et udførligt akvarelkompendium/-bog, som tilsendes digitalt efter tilmelding
Ikke inkluderet er:
 • Drikkevarer
 • Pompei-udflugt
 • Frokoster
 • Dobbeltværelse kan fåes som enkeltværelse kr.

  Tilmelding på:

  Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email.: anegrete@email.dk
  Der erlægges et depositum på kr.  ved tilmelding.

  som ikke tilbagebetales ved deltagerens aflysning. 

  Ved aflysning
  fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.
  Restbeløbet betales 10 uger inden afrejse.
  Køb af en rejseforsikring, kan absolut anbefales, medmindre man allerede har det i sin familieforsikring. Det er for egen regning.
  Husk at forsikringen skal være købt
  inden rejsen bestilles og tjek om allerede eksisterende forsikringer stadig er gældende. 

 • Praktisk


  Klimaet her er behageligt. På denne tid af året er der så godt som altid sol og varme.

  Der er orientering omkring materialer linket herunder. Man er dog velkommen til at kontakte mig  inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogle unødvendige eller forkerte.
  Man er naturligvis til enhver tid velkommen til at kontakte mig med hvad der end måtte være af spørgsmål
  tlf. 45570826 mob. 51461871 eller  email.: anegrete@email.dk
Se undervisningsprogrammet her
Se dagsprogrammet her
se Materialeliste her


Vue ind over Amalfis havn, i en nyere teknikUdsigt over Dragedalen til Ravello

Poolområdet hos Guiseppina

Akvarel: Parti fra kirkepladsen i Minuta

Hovedallen i Villa Cimbrone
Scalas ældste hus. Der har formeret sig ved knopskydning
Akvarel: Tårnet i Villa Rufolo


Fra  haven i Villa Cimbrone den ene af Ravellos 2 berømte villaer. Den anden er Villa Rufolo. Begge haver byder på fredfyldt idyl, eventyrlige udsigter, spændende historie og et sandt eldorado af malemotiver. I Villa Rufolo gives der klassiske friluftskoncerter. Mere orientering kan ses ved at klikke på ovenstående link.
Fra Villa Cimbrones have


Optankning på kirkepladsen i Ravello

En klostergang i Ravello

En