Akvarel-malerejse til Andalusien - malerejser 2018 til Andalusien malerejse Garden of Lemons -  maleretreat i Sydspanien - akvarelferie
Ane Grete Aagaard  kunstmaler


Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

nyere teknik
Portræt-akvarel Portræt-olie
tegninger
Amalfikysten


andet 

Andalusien
Symi

Akvarel-malerejse til Sydspanien - Andalusien
4.- til  11. maj 2019


Rejsen er fuldt booket
Jeg afholder igen en uges akvarelkursus i det danskejede  Garden of Lemons i det nærmest paradisiske Andalusien.

Her har Henrik og Ingo skabt et male-refugium der i den grad indfrier alle tænkelige ønsker til fundamentet for at kunne udfolde sig kreativt. Det ligger så uendeligt smukt tilbagetrukket fra turismens vante ruter i læ af bjergkæden Sierra Nevada imellem Granada og Middelhavet. Her går skønhed, fordybelse og gastronomi op i en højere enhed, og Valle de Lecrín er et sandt Eldorado af motiver. Vejret giver de bedste betingelser for at finde inspiration og for at udfolde sig under åben himmel. Som bekendt opleves farverne meget intenst i skarpt og vekslende lys, og her dukker farverne frem alle steder i nærmest små eksplosioner og giver et fantastisk input til malelyst og kreativitet.

Refugiet byder på et helt sublimt miljø til maleundervisning. Her et fantastisk inspirerende orangeri, hvor en stor del af undervisningen kommer til at foregå. Her er også de ultimative rammer til udemaleri, når det foregår "på hjemmebane" idet her er en inciterende have, som byder på så mange fine små maleriske effekter. Her er citron- og appelsintræer, blomster, frugter, og ikke mindst imponerende udsigter. Henrik og Ingo fortælller, at Garden of Lemons oprindelig var et hus, der blev brugt til hønsehold, hvilket ikke umiddelbart er til at få øje på. Det har gennemgået en transformation til noget, der nærmer sig et lille paradis.

I ugens løb vil jeg introducere til den nordiske akvarelteknik, som betyder at arbejde med akvarellen på en mere fri, flydende og ubestemt måde. Det er en teknik som  er så oplagt at anvende i netop dette område med dets fantastiske lys og vidunderlige jordfarver. Men vi nøjes ikke med det, i løbet af kurset flirter vi også med den mere klassiske “streg”.
Vi arbejder 6 dage under opholdet afbrudt af inspirationsture/maleture i det omkringliggende landskab og i landsbyen. Andre spændende indslag udgøres af virkelig fantastiske gourmetmåltider tilberedt og serveret af husets kok.

Midt i ugen arrangeres der en guided halvdagstur til Granada. Her guider Ingo os rundt i byens spændende, historiske del. Her er indlagt et besøg i en lige så spændende og historisk restaurant, hvor vi får serveret spansk tapas, som når den er på sit ypperste, og det samme gælder vinen.

I ugens slutning har vi en aften med et lokalkoloristisk indslag i form af en udflugt til et spektakulært sted på landet, hvor en spansk kogekone diverterer med spansk picnic.

Alt det ovennævnte er inklusiv.     
Vi bor primært på det lille hotel Casa Rural, i landsbyen Melegis, i Valle de Lecrin ca. 10 minutters gang fra refugiet Garden of Lemons , hvor al undervisning kommer til at foregå og hvor vi også får de fleste måltider serveret. Det er også muligt at bestille indkvartering på selve Garden of Lemons eller i huset El Limón i den nærliggende landsby Chite. Tilsammen rummer disse 2 spændende huse 6 dobbelt-værelser. Disse er af meget høj standard, så hvis man vil give sin oplevelse en ekstra dimension, kan man mod et tillæg vælge at bo der. Om mig
Jeg er uddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner.(Her er et Link til et lille udpluk af artikler). Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.

Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velunderbygget fagligt indhold, således at turen både bliver en god oplevelse/ferie i fællesskab med andre, der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt og også korrekt fagligt udbytte.
Min ambition er at videregive de vigtige principper inden for farvelære, komposition m.v., der har stået deres prøve i århundreder.

Jeg elsker selv at få åbnet for nye muligheder. At få ro og rum til koncentration, at gå ind i min "glasklokke" og lade kreativiteten få frit løb. Det er den oplevelse jeg også gerne vi give til mine kursister.

Det bærende princip i min undervisning er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder. Der er max. 12 deltagere derfor er der tid til den enkelte og derfor er kurset relevant/udbytterigt for både de erfarne og de knapt så erfarne akvarelmalere.
Dagsprogrammet
  her
Materialeliste her
Undervisningsprogrammet herPris: Kr. 12.500,- som inkluderer: (Pris for ikke-deltagene i undervisningen kr. 9.000,-)

Fly
Transfer mellem Malagas lufthavn og Melegis
7 overnatninger
Morgenmad, a
lle frokoster og middage er inklusive
Vand, kaffe og te
Eneværelse på Hotel Rual er incl.
Udflugt til Granada med indlagt tapasmiddag på restaurant
Et lokalkoloristisk indslag med indlagt spansk picnic.
Øvrige guidede ture i hhv. landskabet og landsbyen
Et udførligt akvarelkompendium (som tilsendes digitalt efter tilmelding)
Kursushonorar

Ikke inklusiv:

Drikkevarer (Øl og virkelig gode vine kan købes på Garden of Lemons til særdeles rimelige priser)

Indkvartering på
Garden of Lemons

eller:
El limonI dobbeltværelse
kr.
500,-
I dobbeltværelse som enkeltværelse

kr.

1.000,-


Tilmelding på:

Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email:
anegrete@email.dk
Der erlægges et depositum på kr. 3.000,- ved tilmelding.
Depositum tilbagebetales ikke ved aflysning.
Ved aflysing fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.
Restbeløbet betales 10 uger inden afrejse.
Køb af en rejseforsikring/afbestillingsforsikring, kan absolut tilrådes, medmindre man allerede har det i sin familieforsikring eller sit Mastercard. Det er for egen regning. Husk at forsikringen skal være købt inden rejsen bestilles og husk at tjekke om allerede eksisterende forsikringer er gældende.

Man er  meget velkommen til at kontakte mig inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogen unødvendige eller forkerte.
Det er naturligvis til enhver tid velkomment at kontakte mig med, hvad der end måtte være af spørgsmål på tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email
anegrete@email.dk


Ikke malende ledsagere er også meget velkomne. Så er man 2, der rejser sammen, hvor kun den ene maler, er her rammen for et rigtig godt ophold for begge, idet der er rige muligheder for kulturelle oplevelser, vandreture, golf, strand og muligheden for at nyde stedet, poolen, den gode mad og gode bøger.