Akvarel-malerejse til Andalusien - malerejser 2018 til Andalusien malerejse Garden of Lemons -  maleretreat i Sydspanien - akvarelferie
Ane Grete Aagaard  kunstmaler


Hjem Akvarel blomster
Portræt Oliemaleri Croquis CV Udstillinger Malerejser Kurser Kontakt

nyere teknik
Portræt-akvarel Portræt-olie
tegninger
Amalfikysten


andet 

Andalusien


Nye blomster

SymiAkvarel-malerejse til Sydspanien - Andalusien
4.- til  11. maj 2019    4 pladser tilbage

Kursusindhold og -længde

Det bærende princip i undervisningen er min indlevelse i den enkeltes evner og muligheder.
Turens focus har jeg overvejende lagt på maleundervisning og maleri. Der er max. 12 deltagere derfor er der tid til den enkelte og derfor er kurset relevant/udbytterigt for både de erfarne og de knapt så erfarne akvarelmalere. Jeg vil introducere til den nordiske akvarelteknik, som betyder at arbejde med akvarellen på en mere fri, flydende og ubestemt måde. Det er en teknik som  er så oplagt at anvende i netop dette område med dets fantastiske lys og vidunderlige jordfarver. Men vi nøjes ikke med det, i løbet af kurset flirter vi også med den mere klassiske “streg”.
Vi arbejder 6 dage under opholdet afbrudt af inspirationsture/maleture i det omkringliggende landskab og i landsbyen. Andre spændende indslag udgøres af virkelig fantastiske måltider tilberedt og serveret af husets kok. Midt i ugen arrangeres der en guided halvdagstur til Granada. Her guider Ingo os rundt i byens spændende, historiske del. Her er indlagt et besøg i en lige så spændende og historisk restaurant, hvor vi får serveret spansk tapas, som når den er på sit ypperste, og det samme gælder vinen.

I ugens slutning har vi en aften med et lokalkoloristisk indslag i form af en udflugt til et spektakulært sted på landet, hvor en spansk kogekone diverterer med spansk picnic.

Alt det ovennævnte er inklusiv.     
Indkvartering

Vi bor primært på det lille hotel Casa Rural som er en del af hotellet Los Naranjos, i landsbyen Melegis, i Valle de Lecrin ca. 10 minutters gang fra refugiet Garden of Lemons (Jardin de los Limones), hvor al undervisning foregår. Det er også muligt at bo på Garden of Lemons som rummer 3 værelser til indlogering. På Garden of Lemons får vi også får de fleste måltider serveret.

Det er et danskejet refugium, som ligger så uendeligt smukt tilbagetrukket fra turismens vante ruter i læ af bjergkæden Sierra Nevada imellem Granada og Middelhavet. Her går skønhed, fordybelse og gastronomi op i en højere enhed, og Valle de Lecrín er et sandt Eldorado af motiver. Vejret giver de bedste betingelser for at finde inspiration og for at udfolde sig under åben himmel. Som bekendt opleves farver mere intenst i skarpt og vekslende lys, og her dukker farverne frem alle steder og giver ekstra input til kreativiteten.

Garden of Lemons byder på et helt sublimt miljø til maleundervisning. Her er arbejdsborde, parasoller og et fantastisk inspirerende orangeri, hvor en stor del af undervisningen kommer til at foregå. Her er også de ultimative rammer til udemaleri, når det foregår "på hjemmebane" idet der er en inciterende have, som byder på mange fine små maleriske effekter samt træer, frugter, blomster og ikke mindst imponerende udsigter.

Refugiets ejere, Henrik og Ingo fortælller, at Garden of Lemons oprindelig var et hus, der blev brugt til hønsehold, hvilket ikke umiddelbart er til at få øje på. Det har gennemgået en transformation til noget, der nærmer sig et lille paradis.
Det er som allerede nævnt også muligt at bestille indkvartering på selve Garden of Lemons eller i huset El Limón i den nærliggende landsby Chite. Tilsammen rummer disse 2 huse 6 indkvarteringsmuligheder, der findes 3 værelser i hver. Disse er af meget høj standard, så hvis man vil give sin oplevelse en ekstra dimension, kan man mod et tillæg vælge at bo der.

Ikke malende ledsagere er meget velkomne, så er man 2, der rejser sammen, hvor kun den ene maler, er her rammen for et rigtig godt ophold for begge, idet der er rige muligheder for kulturelle oplevelser, vandreture, golf, strand og muligheden for at nyde stedet, poolen, den gode mad og gode bøger.

Om mig

Jeg er uddannet maler, jeg har en uddannelse i voksenpædagogik og jeg har mere end 25 års undervisningserfaring. Jeg har undervist på bl.a. FOF, LOF og DOF samt undervist aftenskolelærere i Amtscentralernes Voksenpædagogiske Centre. Jeg har kreeret male- og tegnekurser til div. magasiner. Link til et udpluk af artikler. Og jeg har gennem årene kunnet føje adskillige skoler og kurser til mit CV.

Jeg lægger meget stor vægt på en godt tilrettelagt og struktureret undervisning med et velunderbygget fagligt indhold, således at turen både bliver en god oplevelse/ferie i fællesskab med andre, der deler vores akvarel-passion, og samtidig giver et solidt og også korrekt fagligt udbytte.
Min ambition er at videregive de vigtige principper inden for farvelære, komposition m.v., der har stået deres prøve i århundreder.

Jeg går selv på kurser, og jeg elsker at få åbnet for nye muligheder. At få ro og rum til koncentration, gå ind i min "glasklokke" og lade kreativiteten få frit løb. Det er det jeg også så gerne vi give til mine kursister.
Pris: Kr. 12.900,- som inkluderer: (Pris for ikke-deltagene i undervisningen kr. 9.000,-)

Fly
 
Transfer mellem Malagas lufthavn og Melegis
7 overnatninger
Morgenmad, a
lle frokoster og middage er inklusive
Vand, kaffe og te
Udflugt til Granada med indlagt tapasmiddag på restaurant
Et lokalkoloristisk indslag med indlagt spansk picnic.
Øvrige guidede ture i hhv. landskabet og landsbyen
Et udførligt akvarelkompendium (som tilsendes digitalt efter tilmelding)
Kursushonorar

Ikke inklusiv:

Drikkevarer (Øl og virkelig gode vine kan købes på Garden of Lemons til særdeles rimelige priser)
Enkeltværelse på hotel  Casa Rural kr. 500.-
Vælger man indkvartering på Garden of Lemons eller El Limón, (bemærk, husene rummer kun 3 værelser hver) er tillægget for dette:
I dobbeltværelse
kr.
1.000,-
I dobbeltværelse som enkeltværelse
kr.
2.000,-


Tilmelding på:

Tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email:
anegrete@email.dk
Der erlægges et depositum på kr. 3.000,- ved tilmelding.
Depositum tilbagebetales ikke ved aflysning.
Ved aflysing fra min side, tilbagebetales naturligvis ethvert indbetalt beløb.
Restbeløbet betales 10 uger inden afrejse.
Køb af en rejseforsikring/afbestillingsforsikring, kan absolut tilrådes, medmindre man allerede har det i sin familieforsikring eller sit Mastercard. Det er for egen regning. Husk at forsikringen skal være købt inden rejsen bestilles og husk at tjekke om allerede eksisterende forsikringer er gældende.

Der er orientering omkring materialer på linket herunder. Man er også meget velkommen til at kontakte mig inden evt. nyanskaffelse af materialer for at undgå, at investere i nogen unødvendige eller forkerte.
Man er naturligvis til enhver tid velkommen til at kontakte mig med, hvad der end måtte være af spørgsmål på tlf. 45570826 mob. 51461871 eller email
anegrete@email.dk

Dagsprogrammet  her
Materialeliste  her
Undervisningsprogrammet her